1. május 14.

 

Tisztelt Hallgatók!

 

Ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmüket ’Az immunológia alapjai’ vizsga kapcsán néhány fontos információra:

 

 1. A vizsga JELENLÉTI lesz az I. II. III. és IV. előadóteremben a Neptunban meghirdetett időpontokban.
 2. A vizsgázó hallgatók a Neptun e-mail rendszerén keresztül értesítést kapnak arról, hogy melyik teremben vizsgáznak. A vizsgázó hallgatók listáját úgyszintén kifüggesztjük a vizsgateremnél elhelyezett hirdetőtáblára. Kérjük a hallgatókat, hogy a biztonságos távolságot betartva a terem ajtaja előtt várják meg a terembe történő beléptetést.
 3. Szájmaszk viselése kötelező a terembe való belépéskor és a vizsga teljes ideje alatt.
 4. A vizsga elektronikus írásbeli lesz a medtraining.eu weboldalon.
 5. Szükséges, hogy minden vizsgázó hallgató hozza magával a saját Laptop vagy Tablet eszközét, amivel be tud jelentkezni a Medtrainning weboldalra (eszközt a vizsgázáshoz nem áll módunkban biztosítani).
 6. Vizsgázni KIZÁRÓLAG csak Laptop vagy Tablet segítségével lehet. A mobiltelefon NEM megengedett eszköz a vizsgázáshoz (ültetés előtt a hallgató köteles kikapcsolni telefonját, amit nem tarthat magánál, hanem elhelyezi azt az erre kijelölt helyen; okos óra sem lehet a hallgatónál).
 7. A hallgató gondoskodik arról, hogy az általa használt Laptop, ill. Tablet működőképes legyen, az elem töltöttsége kitartson a vizsga ideje alatt (120 perc). Töltési pontok csak korlátozott számban lesznek elérhetők a tantermekben.
 8. A hallgató köteles az Egyetem Eduroam internetes rendszerét használni a Medtraining-be történő bejelentkezéshez (ezt monitorozni fogjuk).
 9. Ültetéskor a hallgató igazolja személyazonosságát.
 10. Vizsga közben a Laptopon, ill. Tableten kizárólag a Medtraining applikáció lehet nyitva, más ablak, applikáció vagy dokumentum nyitva tartása, használata tilos és ilyen esetben a vizsga érvénytelen és elégtelen érdemjegyet eredményez.
 11. A vizsga bejezése előtt, még MIELŐTT a hallgató véglegesíti a vizsgát a Medtraining-ben, kézfelemeléssel jelzi a vizsgáztatást felügyelő oktatónak, hogy szeretné befejezni a vizsgát. Ezt követően az oktató jelenlétében (a Laptop/Tablet képernyője közben jól látható) a hallgató véglegesíti a vizsgát a Medtrainingben, majd az oktató felírja a jelenléti ívre a vizsga véglegesítésének pontos idejét és a szerzett pontszámot.

 

Üdvözlettel:

 

Prof. Dr. Berki Timea

Dr. Boldizsár Ferenc

Immunológia és Biotechnológiai Intézet

Tisztelt Hallgatók!

A jövö héttöl tervezett kontakt gyakorlatok elmaradnak, marad az online oktatas a félév végéig.

Udvozlettel:

 

Dr. Boldizsár Ferenc

tantárgyfelelös

                                                                                                            Pécs, 2021.04.07.

 

Kedves Hallgatók!

 

Az "Immunológia alapjai" tantárgy gyakorlatai az április 19-i héttől 3 héten át jelenléti formában fognak zajlani. A gyakorlatokat az órarendben meghirdetett időpontokban az Immunológai és Biotechnológiai Intézet 1. emeletén található Hallgatói laborokban tartjuk. Az épületbe történő belépéskor hőmérést végeznek a portaszolgálat munkatársai, ezért kérjük, hogy min. 5 perccel a gyakorlat megkezdése előtt gyülekezzenek a csoportok az intézet bejárata előtt.

           

A járványügyi szabályok betartására fokozott figyelmet fordítunk. A szájmaszk használata a gyakorlatok során végig kötelező. A gyakorlatra hozzák magukkal a saját, tiszta köpenyüket, gumikesztyűt mi biztosítunk.

Csak egészséges hallgatók jöhetnek a jelenléti gyakorlatokra! Amennyiben bármilyen betegségre utaló tünetet (rossz közérzet, hőemelkedés, fejfájás, köhögés, orrfolyás etc.) észlelnek magukon, NE jöjjenek be az órára és erről értesítsék a gyakorlatvezetőt email-ben.

           

A tervezett tematika:

            ápr. 19-23 Immunhisztokémia

            ápr. 26-30 Áramlási citometria

            máj. 03-07 Immunszerológia

 

A gyakorlatokhoz szükséges elméleti hátteret a 4. ill. 5. heti online órákon már megtárgyaltuk, ezért ezeknek az átismétlését a gyakorlatokra való felkészüléshez ajánljuk. A gyakorlatokon zajló munkához szükséges segédanyagot, módszertani leírást ki fogjuk küldeni MS Teams-ben és a honlapunkon (www.immbio.hu).

 

A gyakorlatokon önállóan kell végrehajtani a kiküldött segédanyagok alapján az immunológiai vizsgálati módszereket. A gyakorlatvezetők csak felügyeletet látnak el, ill. probléma esetén segítenek, de nem ismételjük el, az online órákon már elhangzott elméleti alapokat, de azoknak az ismerete nélkülözhetetlen.

 

Az óra első 10 percében a megszokott módon a medtraining.eu programban az előadás teszt kérdéseket kell megoldani, de az óra végi gyakorlatos teszt elmarad.

 

Üdvözlettel:

 

 

 

Dr. Boldizsár Ferenc                                                    Prof. Dr. Berki Tímea

Tantárgyfelelős                                                           Igazgató

Egyetemi docens                                                        Egyetemi tanár

           

                                                                                                            Pécs, 2021.03.23.

 

Tisztelt Hallgatók!

 

Tekintettel a járványügyi szolgálatra berendelt kollégákra, a jelenleg zajló "Immunológia alapjai" tantárgy oktatásában a következő módosításokat tesszük.

 

 1. A gyakorlatokról való hiányzást, amennyiben kirendelés miatt történt, nem vesszük figyelembe. A gyakorlatos anyagokról készült MS Teams felvételeket vissza lehet nézni, így nem kerülnek a hallgatók hátrányba.

 

 1. A gyakorlatokon írt teszteket nem kell pótolni a kirendelést ellátó hallgatóknak. Mind az előadás-, mind a gyakorlatos teszt esetében a maximális pontszámot adjuk nekik az adott héten(heteken).

 

 1. A járványügyi munkában való részvételt csak hivatalos dokumentáció bemutatásával tudjuk elfogadni, amit a gyakorlatvezetőnek ill. a tantárgyfelelősnek kell elektronikus formában eljuttatni.

 

Üdvözlettel:

 

 

 

Dr. Boldizsár Ferenc                                                    Prof. Dr. Berki Tímea

Tantárgyfelelős                                                           Igazgató

Egyetemi docens                                                        Egyetemi tanár

Tisztelt Hallgatók!

A csatolt pdf dokumentumban találhatják a legfontosabb információkat az Immunológiai alapjai tantárgy tavaszi szemeszeterben történő oktatásáról.

Üdvözlettel:

Dr. Boldizsár Ferenc                              Prof. Dr. Berki Tímea

Egyetemi docens                                  Egyetemi tanár

Tantárgyfelelős                                     Intézetigazgató

Csatolt fájlok:
Fájl letöltése (Tajekoztato_Level_020421.pdf)Tajekoztato_Level_020421.pdf[ ]34 kB